Op internet vind u allerhande informatie, apps en programma’s om zelf (mede) de regie te voeren over uw gezondheid. Hieronder vindt u een aantal handige links.


Thuisarts.nl

Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie van uw huisarts over gezondheid en ziekte. De website vertelt wat u zelf kunt doen aan uw klachten én wanneer u de huisarts moet bellen.


Moetiknaardedokter.nl

Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is. Met de app Moet ik naar de dokter? kunnen mensen zelf beoordelen óf en zo ja, wanneer het nodig is om een huisarts te raadplegen.


Volgjezorg.nl

Volgjezorg.nl bevat informatie voor iedereen die wel eens bij een zorgverlener komt over digitale uitwisseling van medische gegevens, privacy en veiligheid en ontwikkelingen in wet- en regelgeving op dit gebied.


Kijksluiter.nl

Kijksluiter is een bibliotheek van ruim 1.000 videoanimaties, waarin de belangrijkste informatie uit de officiële bijsluiter van een geneesmiddel in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd aan een gebruiker. Kijksluiter is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet.


Digitalezorggids.nl

DigitaleZorgGids is een reviewsite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar patiënten, zorgverleners en zorgexperts hun ervaringen met digitale zorgproducten kunnen delen. De website laat zien wat digitale zorg is, welke typen digitale zorg (diensten) er zijn en hoe deze worden gewaardeerd.


Zorgverkenner.nl

De Zorgverkenner​ geeft u beter inzicht in uw zorg. Weten welke keuzes u heeft. En of u ergens anders sneller terechtkunt. Wat er vergoed wordt en wat u in de meeste gevallen aan eigen risico betaalt.


GGDappstore.nl

De GGDappstore is een webwinkel met gratis te downloaden gezondheidsapps voor consumenten. Voordat een app op deze site wordt opgenomen, hebben deskundigen deze getoetst aan een aantal criteria.


ZorgkaartNederland.nl

Zorgkaart Nederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg waar mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar. U vindt er de zorgverlener die het best bij u past.


Patiëntenfederatie.nl

Op de website leest u praktische informatie, ervaringen en tips over de thema’s waar Patiëntenfederatie Nederland zich op richt, zoals ‘een gesprek met uw huisarts’ en ‘patiëntenrechten’.


MijnKwaliteitVanLeven.nl

De zorg verandert. Wat betekent dat voor u? Vul de vragenlijst in en breng zo uw situatie in kaart. Tegelijkertijd draagt u bij aan landelijk onderzoek om de zorg te verbeteren.


BeginEenGoedGesprek.nl

Patiënten en artsen willen graag ‘samen beslissen’. Het gebeurt steeds meer, maar kan nog beter. Deze website staat vol met advies voor artsen en patiënten.


Zorginstituut.nl > verzekerde zorg

Zorg die de huisarts levert valt onder het basispakket. Soms is zorg nodig van bijvoorbeeld een arts in het ziekenhuis. Lees hier welke zorg vergoed wordt door uw zorgverzekeraar.