Welkom op de website van SAG Jeugdgezondheidszorg

SAG Jeugdgezondheidszorg (JGZ) biedt zorg aan (aanstaande) ouders van kinderen van 0-4 jaar. Wij willen bijdragen aan het zo gezond mogelijk opgroeien van alle kinderen die in Amsterdam worden geboren en hen ondersteunen in hun ontwikkeling. Door heel Amsterdam heeft SAG Jeugdgezondheidszorg daarom locaties waar ouders met hun jonge kinderen terecht kunnen. Onze consultatiebureaus bevinden zich meestal in een SAG-gezondheidscentrum. Ook maken zij deel uit van een Ouder- en Kind Team (OKT) waar een nauwe samenwerking mee is. Zie de website van OKT: oktamsterdam.nl.

De kracht van onze zorg ligt in de intensieve samenwerking tussen de (jeugd)verpleegkundige en de arts (de eigen huisarts of een consultatiebureau-arts) en bijvoorbeeld de kinderfysiotherapeut of praktijkondersteuner Jeugd. Samen vormen wij een team dat zich inzet voor de gezondheid en ontwikkeling van de kinderen. Als het nodig is, verwijzen wij door naar andere instellingen op het gebied van zorg, welzijn en opvoeding. Zo zijn de Amsterdamse kinderen bij ons in goede handen.

De 22 wekenprik

De afgelopen jaren komt kinkhoest steeds vaker voor. Kinkhoest is een besmettelijke ziekte van de luchtwegen die vooral gevaarlijk is voor baby’s die niet of onvolledig zijn ingeënt. Vaccinatie van baby’s is pas mogelijk vanaf zes weken na de geboorte. Daarom kunnen zwangere vrouwen vanaf 22 weken tot het einde van hun zwangerschap een prik krijgen, de 22 wekenprik.

Haal de prik bij jou in de buurt.

GroeiGids

In de GroeiGids vindt u alle informatie over gezond opgroeien en opvoeden van kinderen van 0-18 jaar per levensfase. Van kinderwens tot zwangerschap; en vanaf de babytijd tot jongvolwassenheid. Vragen over de GroeiGids? Neem contact op via info@groeigids.nl

GroeiGids app

Met de GroeiGids app en via het persoonlijk deel van de website kunnen (aanstaande) ouders vanaf de zwangerschap alles bijhouden voor hun kind in een ‘groeipad’. Ontwikkeling, groei, vaccinaties, kindergebit en kinderziekten, maar ook gebeurtenissen zoals verjaardagen en uitstapjes. Bij elk item kunnen foto’s of een video worden toegevoegd. Zo ontstaat een groeipad, een tijdlijn. Nieuwsgierig? De GroeiGids app is gratis te downloaden voor Android en iOS

GroeiGids Ouderchat

De GroeiGids Ouderchat is elke avond en in het weekend voor alle ouders in Nederland beschikbaar voor alle vragen over kinderen van 0-18 jaar.

0 tot 5 jaar: weekdagen van 08.30 tot 22.00 uur

0 tot 18 jaar: weekdagen van 18.00 tot 22.00 uur, en op zaterdag en zondag van 08.30 tot 22.00 uur.

De GroeiGids Ouderchat is bereikbaar via de chatknop in de GroeiGids app en via onderstaande button.

> Ouderportaal Amsterdam

Het digitale ouderportaal van de Ouder- en Kindteams (OKT) is de plek waar je informatie over je kind kunt inzien en advies op maat kunt ontvangen.

Wij helpen u graag!

Contact:

SAG JGZ

> Afsprakenbureau

Bereikbaar op werkdagen, maandag tot en met vrijdag van 8:30 – 13:00 uur voor het inplannen van een afspraak bij een consultatiebureau in jouw buurt:

Telefoon: 020 58 14 080
E-mail: info-jgz@sag-amsterdam.nl

> Adres

Postadres:
Postbus 80417
1005 BK Amsterdam

Bezoekadres:
Naritaweg 213
1043 CB Amsterdam

> Telefoon en e-mail

T: 020 58 14 080
E-mail: info-jgz@sag-amsterdam.nl

Uitgelicht:

Inloopspreekuur Holendrecht

De tijden van het inloopspreekuur van het consultatiebureau in gezondheidscentrum Holendrecht zijn gewijzigd. Voor consultatie en de 22 wekenprik kunt u nu inlopen tussen 13:30 en 14:30 uur. Meer info en een overzicht van alle consultatiebureau’s vindt u hier.

Uitgelicht:

Wij zijn rookvrij

Per 1 oktober 2020 zijn alle SAG Gezondheidscentra rookvrij. Dat betekent dat u niet kunt roken in ons gezondheidscentrum. En ook niet op het terrein rondom het gebouw. De SAG wil dat uw gezondheidscentrum een zo gezond mogelijke plek is voor iedereen.