Dit SAG Gezondheidscentrum is rookvrij. Net als alle andere locaties van de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG). Dat betekent dat u niet kunt roken in het gezondheidscentrum. En ook niet in het gebied rondom het gebouw. De SAG wil dat uw gezondheidscentrum een zo gezond mogelijke plek is voor iedereen.

Waarom is de SAG rookvrij?

Nog steeds sterven er per jaar zo’n 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. Dat zijn meer doden dan het aantal doden door drank, drugs, misdaad en verkeer bij elkaar opgeteld. De SAG wil dat er steeds minder mensen ziek worden of dood gaan als gevolg van roken of meeroken. Daarom beschermen wij onze bezoekers en onze medewerkers tegen de schadelijke gevolgen van tabaksrook. Ook willen we voorkomen dat kinderen in aanraking komen met sigaretten en zelf verslaafd raken. Wekelijks raken er nog honderden kinderen verslaafd aan nicotine. We laten zien dat niet-roken de norm is.

Wilt u stoppen met roken?

Rondom ons gezondheidscentrum is een rookvrij gebied. Wij vragen aan iedereen die naar ons gezondheidscentrum toe komt om niet te roken in het rookvrije gebied. Hieronder valt het roken van sigaretten, (soft)drugs, e-sigaretten en smeltsigaretten. Niet roken geldt voor medewerkers, patiënten, leveranciers en alle andere bezoekers. Wilt u toch roken? Wacht u daar dan mee tot u uit het rookvrije gebied bent.

Wat houdt rookvrij in?

Bij de SAG bieden wij rokers een Stoppen-Met-Roken programma aan. Dit programma wordt meestal vergoed door uw zorgverzekeraar. Vraag de assistente in dit gezondheidscentrum naar de mogelijkheden. Algemene informatie over stoppen met roken vindt u op de website ikstopnu.nl.

Heeft u een vraag of klacht?

Wilt u meer weten over ons rookbeleid? Of wilt u een klacht met ons delen? Dan kunt u een e-mail sturen naar rookvrij@sag-amsterdam.nl.