Wist u dat u, als patiënt bij een SAG-gezondheidscentrum, een e-consult kunt voeren met uw zorgverlener? En dat u online afspraken kunt inplannen en herhaalrecepten kunt aanvragen? Uit de eHealth-monitor 2016 van Nictiz en het NIVEL blijkt dat veel mensen niet weten dat zij gebruik kunnen maken van zulke zogeheten eHealth-diensten, terwijl dit wel al bij veel artsen kan. Zo ook dus bij de huisartsenpraktijken in de SAG-gezondheidscentra.

Uw zorgzaken regelt u gemakkelijk en snel via ons nieuwe patiëntenportaal. Het maken van een afspraak bijvoorbeeld, gaat vaak sneller wanneer u deze via ons online patiëntenportaal inplant. Datzelfde geldt voor het aanvragen van een herhaalrecept. In ons patiëntenportaal ziet u een overzicht van uw medicijnen. Met enkele kliks vraagt u een herhaalrecept aan, ook ’s avonds en in het weekend.

Ons patiëntenportaal biedt u ook de mogelijkheid een e-consult te voeren. Voor sommige van uw medische vragen hoeft u niet naar uw gezondheidscentrum te komen. Denk hierbij aan vragen over leefstijl, uitslagen van onderzoek en medicijnen. Deze vragen kunt u thuis, op een tijdstip dat u goed uitkomt, via een e-consult aan uw huisarts stellen.

Kijkt u bij ‘online diensten’ op de website van uw gezondheidscentrum voor meer informatie over ons patiëntenportaal. Op de website van het Nictiz vindt u het onderzoeksrapport ‘Meer dan techniek’ eHealth-monitor 2016.