Huisartsen in achterstandswijken komen structureel tijd tekort en raken overbelast. De zogeheten achterstandsregeling werkt niet goed genoeg en daarom moet er een nieuwe regeling komen. Daarvoor pleit Paulien van Hessen (RvB) namens de SAG in Medisch Contact, samen met andere bestuurders en huisartsen uit de vier grote steden.

In het februarinummer van De Eerstelijns stond een artikel met dezelfde boodschap. Ook in de Volkskrant van vandaag (6 februari) is aandacht voor dit thema. Maandagochtend (6 feb, 09:00 uur) was ook het Radio 1 Journaal bij één van de huisartsen op bezoek om een reportage te maken. En dinsdagavond (7 feb, 18:30 uur) is het onderwerp aan bod gekomen bij Hallo Nederland van omroep Max.

Vorige week donderdag hielden de Achterstandsfondsen en Alles is Gezondheid in Rotterdam de bijeenkomst ‘Zorg om Zorg in Nederland’ over de toekomst van huisartsenzorg in wijken met een hoog percentage inwoners met slechte gezondheid en beperkte gezondheidsvaardigheden. Kortom: er is momenteel veel aandacht voor het thema.